Doua surori din Pakistan au fost ucise de fratele lor din cauza ca voiau sa se casatoreasca fara consimtamantul acestuia, aceasta fiind cea mai recenta crima de onoare semnalata in aceasta tara, a anuntat sambata politia pakistaneza. Kosar si Gulzar Bibi, in varsta de 22 si respectiv 28 de ani, au fost impuscate mortal vineri de fratele lor, Nassir Hussain (35 de ani) in ajunul nuntii lor in provincia Punjab (centrul Pakistanlului), a declarat un oficial din cadrul politiei, citat de AFP.

Potrivit oficialului pakistanez, fratele celor doua tinere se opunea casatoriilor acestora si voia ca cele doua femei sa se casatoreasca cu barbati alesi de familie.

"Fratele si-a impuscat mortal surorile, apoi a fugit. Este un caz de crima de onoare", a precizat oficialul pakistanez.

Mohammad Atta, tatal criminalului si al celor doua surori, a declarat despre fiul sau ca "A distrus familia, ne-a distrus".

Aceasta noua crima de onoare vine la scurt timp dupa ce Qandeel Baloch, o tanara vedeta populara pe retelele de socializare, a fost strangulata pe data de 15 iulie de fratele ei, care a afirmat ca a actionat "in numele onoarei familiei". Comparata cu starul american Kim Kardashian, Qandeel Baloch, in varsta de 20 de ani, era foarte indragita de tinerii din tara sa din cauza ca lupta impotriva tabu-urilor, dar si foarte criticata de conservatori.

Sute de femei sunt, anual, victime ale asa-numitelor "crime de onoare" in Pakistan.