Politia olandeza a luat, sambata, masuri de securitate sporite pe aeroportul Schiphol din Amsterdam, in urma unor informatii si indicii privind o posibila amenintare. Autoritatile responsabile de securitate si lupta impotriva terorismului nu au dat multe detalii cu privire la posibila amenintare, precizand doar ca au fost luate masuri de securitate sporite, inclusiv verificarea masinilor din perimetrul aerportului Schipol, al cincilea cel mai aglomerat din Europa, dupa volumul de pasageri, scrie Reuters.

Aeroportul SchipolFoto: Captura Youtube.com

"A existat o amenintare la adresa aeroportului. Au fost luate masuri de securitate sporite menite sa asigure siguranta persoanelor care lucreaza la aeroport si a calatorilor", a precizat un oficial olandez.

Un numar important de politisti a fost mobilizat in zona cladirii aeroportului.

Dupa atacurile radicalilor islamisti din Franta, Belgia si Germania, Olanda este considerata si ea o posibila tinta, deoarece sustine operatiunile militare conduse de armata SUA Impotriva Statului Islamic in Orientul Mijlociu.

Ultimul atac major atribuit islamistilor in Olanda a fost uciderea de catre un radical musulman al lui Theo van Gogh, producator de film si nepotul celebrului pictor, in anul 2004.