Oficiali ai Federatiei Turce de Fotbal (TFF), stafful selectionerului Fatih Terim si corpul de arbitri sunt anchetati de politie pentru a se vedea daca au legaturi cu miscarea Fethullah Gulen, informeaza haberler.com, citat de News.ro.

Fatih TerimFoto: Agerpres/AP

Sunt cercetati toti componentii comisiilor TFF si angajatii.

"In prezent sunt exclusi din toate institutiile de stat adeptii lui Gulen. Trebuie sa ii dam afara si noi pe cei care se afla printre noi. Pacat sa s-au mentionat si arbitri. Acum sunt anchetati si ei. Se spune ca ar fi 7-8 suspecti", a declarat un oficial al Comisiei Arbitrilor.

Pe de alta parte, antrenorul de atletism Metin Altintas, care primise o suspendare de opt luni dupa ce s-a plans ca adepti ai lui Gulen s-au prezentat ca sa discute cu sportivii in cantonamentul lotului pregatit de el, la Izmir, poate sa revina in activitate, sanctiunea fiind ridicata.

In cursul acestei saptamani, fostul international turc Umit Karan, elev al romanilor Mircea Lucescu si Gheorghe Hagi la Galatasaray in urma cu peste zece ani, a declarat ca s-a retras din activitatea de fotbalist mai devreme decat si-ar fi dorit, la varsta de 34 de ani, el avand probleme din cauza miscarii Fethullah Gulen.

"Eu tot spun niste lucruri din 2003, dar nu m-a ascultat nimeni. Pentru ca sunt doar eu. Acum colegii mei din fotbal au prins curaj. Daca spuneau atunci ceva, erau exclusi din lot. Nimeni nu avea curaj, insa eu spuneam de atunci ce gandeam. Nu duc aceasta lupta de cinci zile, ci din 2003. Am fost scos din lot intr-o perioada in care eram la cel mai bun nivel. Am fost nevoit sa ma retrag din activitate la 34 de ani, fara sa vreau. Si nici nu ma lasa sa fiu antrenor. Discut cu un conducator de club, pare ca ne intelegem, dar apoi nimic... Probabil este sunat de cineva care ii spune: țNu il luati pe acel omț. In aceasta tara sunt achizitionati jucatori care nu evolueaza. Intr-o astfel de tara ne luptam noi", a spus Umit Karan pentru A Spor.

Umit Karan a participat zilele trecute, alaturi de alti fosti fotbalisti de la Galatasaray, la "manifestarea pentru democratie" din cartierul Esenler, prin care locuitorii din Istanbul si-au aratat dezacordul dupa tentativa de lovitura de stat din 15 iulie si sustinerea fata de Recep Tayyip Erdogan.

Manifestari similare au loc de cateva zile in mai multe orase din Turcia.