Unul dintre jihadistii care au omorat un preot in varsta a zambit in timpul atacului, iar calugaritele care au asista la oribila crima au spus ca ucigasii au vorbit despre Coran, scrie The Guardian.

Jihadistii care au ucis un preot intr-o biserica pe 26 iulie 2016, Abdel Malik Petitjean si Adel KermicheFoto: Captura YouTube

Doua calugarite care erau in biserica atunci cand parintele Jaque Hamel a fost ucis, fiindu-i taiat gatul la altar, au spus ca barbatii pareau agresivi si nervosi in timpul atacului de la biserica Saint-Etienne de pe 26 iulie.

Apoi, unul dintre atacatori a parut multumit.

"Am primit un zambet din partea celui de-al doilea. Nu un zambet de triumf, ci un mic zambet, al cuiva care este multumit", a spus sora Huguette Peron pentru ziarul catholic La Vie.

Abdel Malik Petitjean si Adel Kermiche, ambii de 19 ani, ce si-au proclamat loialitatea fata de Statul Islamic, au fost ucisi de atacul politiei.

Barbatii au navalit in biserica de piatra de secol 17 in timpul slujbei din orasul Saint-Etienne-du-Rouvray, luand mai multi ostatici inainte sa-l ucida pe preot si sa raneasca grav alt ostatic.

O calugarita a reusit sa fuga si sa alerteze politia, calugaritele Huguette si Helen Decaux, ambele de peste 80 de ani, ramanand in lacasul e cult cu jihadistii.

La un moment dat, sora Helene a obosit si a solicitat sa se aseze. "Mi-am cerut bastonul, si el mi l-a dat", a spus ea.

Apoi barbatii au inceput sa discute despre religie, intreband calugaritele daca sunt familiare cu Coranul.

"Da, il respect cum respect si Biblia, am citit cateva sure. Si cel mai mai mult m-au impresionat surele despre pace", a raspuns sora Helene.

Unul dintre atacatori a replicat: "Pace, este ceea ce vrem … cat timp sunt bombe in Siria, vom continua atacurile noastre. Si vor avea loc in fiecare zi. Cand va veti opri, ne vom opri si noi".

Vecinii si cunostintele au spus Kermiche era "obsedat" sa mearga in Siria, unde o coalitie internationala – din care face parte si Franta - realizeaza lovituri aeriene impotriva Statului Islamic.

"Ti-e frica de moarte?", a intrebat unul dintre atacatori.

Calugarita a spus nu, iar el a spus "De ce?".

"Cred in Dumnezeu, si stiu ca voi fi fericita", a spus sora Helene, in timp ce se ruga in tacere,

Apoi au inceput sa discute despre Dumnezeu.

"Iisus nu poate fi Dumnezeu si om. Voi sunteti cei care gresiti", a spus unul dintre barbati.

"Poate, dar ar fi pacat", a replicat sora Huguette.

La acel moment, ea s-a pregatit de moarte, nestiind ce urma. “M-am gandit ca o sa mor, mi-am oferit viata lui Dumnezeu”, a adaugat ea”.