Guvernul belgian a inghetat averile a zece persoane suspectate de legaturi cu activitati teroriste, printre care si Mohamed Abrini, pus sub acuzare pentru atentatele de la Bruxelles si Paris, o masura inedita in regat, scrie AFP.

Ministrul belgian al Finantelor, Johan van Overtveldt, a amendat o decizie privind lupta impotriva finantarii terorismului, care data din 2006 dar niciodata completata pana in acest an, si aplicata pentru zece persoane, ale caror nume au fost publicate in Monitorul Oficial de joi. toate fondurile si resursele economice ale acestor persoane sunt inghetate si li se interzice sa imprumute bani.

Printre acestia figureaza Mohamed Abrini, 31 de ani, supranumit "barbatul cu sapca", identificat pe camerele video in minutele care au precedat dubla explozie de pe aeroportul Zaventem in 22 martie.

In prezent inchis in Belgia, acesta este vizat si de un mandat european de arestare emis de judecatorii francezi pentru rolul logistic de care este suspectat in atentatele din 13 noiembrie la Paris (130 de morti).

"Este un lucru bun ca aceasta masura care exista din 2006 este in sfarsit operationala", a spus van Overtveldt, intr-un scurt comunicat.

Pe lista se afla de asemenea doi membri ai familiei Bazarouj, o familie descrisa in timpul anchetei ca un "furnizor de candidati pentru jihad".