Secretarul de stat american John Kerry se va intalni cu presedintele palestinian Mahmoud Abbas sambata la Paris pentru a continua discutiile spre un eventual progres pentru o solutie cu doua state, a anuntat joi Departamentul de Stat, informeaza AFP, citata de Agerpres.

"Secretarul de stat se va deplasa la Paris maine (vineri) seara. Acolo el se va intalni cu presedintele Abbas pentru a discuta perspectivele care ar putea conduce la o solutie cu doua state", a declarat purtatorul de cuvant al Departamentului de Stat John Kirby.

Kerry, care ar urma sa se intoarca la Washington duminica, s-ar putea intalni de asemenea cu alti lideri pentru discutii bilaterale, chiar daca diplomatia americana nu a facut inca precizari in legatura cu acest subiect.

Procesul de pace israeliano-palestinian este complet inghetat de doi ani si speranta unei relansari inainte de sfarsitul presedintiei lui Barack Obama aproape inexistenta, aminteste France Presse.

Cu toate acestea, la data de 3 iunie la Paris, treizeci de reprezentanti din tari arabe si occidentale, ONU si Uniunea Europeana s-au reunit pentru a sprijini o initiativa franceza vizand organizarea unei conferinte internationale cu israelienii si palestinienii pana la sfarsitul anului.

Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu a respins categoric aceasta initiativa franceza sustinuta de palestinieni si UE.