Gigantul tehnologic american Google au fost joi aspru criticate in Rusia, dupa ce serviciul gratuit de cartografiere online a schimbat numele comuniste ale localitatilor din Crimeea, la fel ca autoritatile ucrainene, informeaza AFP.

"Cred ca acest incident este unul pe termen scurt", a declarat ministrul rus al comunicatiilor, Nikolai Nikiforov, intr-un interviu la un post rusesc de televiziune, sperand ca greseala "va fi remediata".

"In cazul in care compania Google ofera atat de putina atentie legislatiei rusesti si numelor rusesti de localitati, aceasta nu va beneficia de un business eficient pe teritoriul Rusiei", a avertizat Nikiforov.

La randul sau, presedintele Crimeei Serghei Aksionov a acuzat Google Maps ca "duce utilizatorii pe cai gresite prin oferirea unui produs de propaganda in locul hartilor reale".

Mai multi utilizatori rusi ai Google Maps au constatat in aceasta saptamana ca numele localitatilor din Crimeea, peninsula ucraineana anexata in martie 2014 de catre Rusia, au fost schimbate cu numele ucrainene, in conformitate cu legea decomunizarii aflata in vigoare in Ucraina.

Adoptata in 2015, aceasta lege din Ucraina ar trebui sa duca la schimbarea tuturor numelor legate de comunism, in peste 900 de localitati ale fostei republici sovietice.