Un roman a generat o alerta de securitate intr-un campus universitar din orasul austriac Graz, dupa ce martori au alertat politia despre prezenta unui individ cu o arma de foc, agentii descoperind ca era de fapt un pistol de jucarie.

Incidentul a avut loc in campusul Universitatii Politehnice din Graz, in sud-estul Austriei, informeaza publicatia Kleine Zeitung, citata de Mediafax.

In contextul masurilor speciale de securitate luate pe fondul riscului terorist, echipe de interventie ale politiei au intervenit rapid in campusul universitar dupa ce martori au semnalat prezenta unui individ care aparent avea asupra sa o arma de foc.

Agentii de politie au depistat un roman in varsta de 24 de ani, fara locuinta, care avea asupra sa o arma de jucarie. Pistolul putea fi confundat cu o arma reala daca era observat de la distanta.

Potrivit site-ului Steiermark.ORF.at, romanul a spus ca gasise arma intr-un container de gunoi si venise la universitate pentru a cumpara o cutie de Cola de la un automat.

In urma incidentului, romanul a primit interdictie de a se apropia de campusul universitar, dar nu a fost retinut.