Un ziarist sub acoperire de la tabloidul britanic The Sun afirma ca a fost recrutat de un jihadist afiliat gruparii teroriste Stat Islamic pentru a efectuat un atac terorist in Londra, printre tintele indicate figurand Big Ben, London Bridge sau un centru comercial major.

Investigatie The SunFoto: Captura The Sun

Recrutorul, Abu Muslim Khurasani, l-a instruit doua luni pe ziaristul sub acoperire folosind aplicatia de mesaje criptate Telegram.

Ziaristul a primit un ghid cu instructiuni pentru construirea unei bombe care poate fi ascunsa intr-o masina.

"Invata de la Nisa. Ia o masina pe care o poti parca intr-o zona aglomerata, cu foarte multa lume - si o arma pe care sa o poti folosi la orice moment.

"In timp ce stai in masina, foloseste-le pe toate (gloantele) si apasa repede pe buton. Ambele lucruri trebuie sa se intample rapid. Fara pauze".

Potrivit instructiunilor transmise, materialele pentru construirea bombei - printre care si canistre cu benzina si artificii - pot fi cumparate cu circa 300 de lire.

"Orice poate merge - camion, topor, orice, daca Allah ne ajuta. Ne vom aminti lucrarea ta - toate intentiile trebuie sa ii serveasca lui Allah. El te va iubi pentru asta. Viata e foarte scurta, ne vom intalni in jannah (rai) in curand".

Khurasani ii ordonase ziaristului sub acoperire sa comita atentatul terorist lunea trecuta. Cu o zi in urma, Khurasani i-a trimis un ultim mesaj.

"O sa ne amintim de tine. Dar nu vreau sa de distrag de la intentiile tale, akhi (frate). Ca toti fratii care au facut asta. Maine, inshallah (cu voia lui Dumnezei)".

Toate dovezile au fost trimise de The Sun catre politia antiterorista si serviciul secret MI5.