Atletii rusi exclusi de la Olimpiada de la Rio care incepe in 5 august, din cauza problemelor legate de dopaj, vor participa joi la o competitie interna, organizata de Federatia rusa de atletism, a declarat Iuri Borzakovski, antrenorul principal la echipei ruse de atletism, citat de agentia Tass.

Atletism RusiaFoto: RusAthletics.com

Competitia, numita "Starurile 2016", se va desfasura pe stadionul "Fratii Znamenski" din Moscova.

"In jur de 135 de atleti vor concura. Sunt campioni si medaliati olimpici si atleti mai putin renumiti carora li s-a interzis sa participe la Rio. Saritoarea cu prajina Elena Isinbaeva nu va concura. Ea a hotarat sa se odihneasca dupa un sezon greu", a precizat Borzakovski.

Printre sportivii care vor concura joi la Moscova se numara: Serghei Subenkov, campion mondial en titre la 110 m garduri, saritorii in inaltime Maria Kucina, Ivan Uhov si Daniil Tiplakov, Dmitri Tarabin si Vera Rebrik (sulita) si Ekaterina Koneva (triplusalt).

IAAF a confirmat miercuri Rusiei ca doar un singur atlet al sau este eligibil pentru Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro.

Un raport al juristului canadian Richard McLaren a dezvaluit ca in Rusia, statul si Ministerul Sporturilor falsificau rezultatele controalelor antidoping.