Politia germana a arestat miercuri un refugiat algerian in varsta de 19 ani care a fugit dintr-un centru de psihiatrie mai devreme in timpul zilei strigand: "Va arunc in aer", punand capat ultimului incident dintr-o serie ce a intins nervii la maxim in tara, relateaza Reuters, citata de Agerpres.

Politia federala germana l-a arestat pe solicitantul de azil in principala gara din Bremen (nordul Germaniei), dupa o urmarire de o ora care a determinat evacuarea centrului comercial din Bremen, potrivit politiei din statul vecin Saxonia Inferioara. Politia a precizat ca ancheta continua.

Potrivit politiei, suspectul a simpatizat cu Statul Islamic cand era in arest weekendul trecut pentru mai multe furturi si de asemenea cu un barbat inarmat care a ucis noua persoane intr-un centru comercial din Munchen vinerea trecuta. Dar politia a adaugat ca nu exista alte dovezi cu privire la anumite legaturi.

Germania ramane in alerta maxima dupa o serie de atacuri care au facut 15 morti din 18 iulie, inclusiv patru atacatori. Oficialii germani au declarat ca doua dintre incidente au legatura cu Statul Islamic.