Senatorul Tim Kaine a fost desemnat miercuri de delegatii democrati la conventia de la Philadelphia drept candidat oficial la vicepresedintia Statelor Unite pentru alegerile din noiembrie, potrivit Agerpres.

Alegerea acestui candidat de catre Hillary Clinton, anuntata vinerea trecuta, a fost ratificata prin aclamatii de delegati in a treia zi a conventiei, in ciuda neincrederii manifestate de stanga partidului democrat pentru Tim Kaine care si-a exprimat sprijinul pentru tratatul de liber schimb cu 11 tari din Asia-Pacific negociat de Barack Obama. Timothy Michael Kaine, 58 de ani, este relativ necunoscut pentru americani.

Dar el compenseaza lipsa de notorietate printr-un criteriu fundamental pentru Hillary Clinton: experienta politica. El a fost primar la Richmond (1998-2001), guvernator de Virginia (2006-2010), presedinte al partidului democrat (2009-2011) si este senator din 2013, aminteste AFP. Vorbind limba spaniola fluent, Tim Kaine a facut o buna impresie sambata trecuta la primul miting cu Hillary Clinton. El urmeaza sa rosteasca miercuri seara un discurs la Philadelphia, in fata celei mai mari audiente din viata sa.