Presedintele american Barack Obama a estimat marti ca este "posibil" ca Rusia sa se afle in spatele scurgerii de e-mail-uri catre WikiLeaks din Comitetul National Democrat (DNC) pentru a interveni in alegerile prezidentiale din SUA, in noiembrie, relateaza EFE, citat deAgerpres.

"Totul este posibil", a declarat Obama intr-un interviu acordat NBC News, intrebat daca Rusia poate sa intervina in campania electorala americana.

Scurgerea de saptamana trecuta a aproximativ 20.000 de e-mail-uri a aratat ca liderii democrati au incercat sa o favorizeze pe fosta Prima Doamna Hillary Clinton, fata de senatorul Bernie Sanders, in timpul alegerilor primare. Ca urmare a acestei scurgeri, Debbie Wasserman Schultz, presedinta Comitetului National Democrat, si-a anuntat demisia.

In cadrul interviului pentru NBC News, presedintele Obama a amintit ca Biroul Federal de Investigatii (FBI) investigheaza aceasta scurgere, dar si-a exprimat opinia personala cu privire la presupusa implicare rusa, asa cum sustine echipa de campanie a lui Clinton.

"Stim ca rusii pirateaza sistemele noastre, nu doar pe cele guvernamentale, ci si pe cele private", a declarat presedintele american. "Nu pot spune deschis care sunt motivele scurgerii. Ceea ce stiu este ca Donald Trump si-a exprimat admiratia fata de Vladimir Putin in mod repetat", a insinuat Obama.

In final, presedintele american constata ca Trump s-a bucurat de o "presa buna" in Rusia. Pe contul sau de Twitter, Trump a comentat punctul de vedere cu privire la acuzatiile vizandu-i pe rusi: "Noua gluma la moda este ca Rusia a piratat corespondenta dezastruoasa a Comitetului National Democrat pentru ca eu sunt pe gustul lui Putin".

Ministrul de externe rus, Serghei Lavrov, a negat marti orice responsabilitate a Kremlinului in scurgerea de informatii si a respins acuzatiile ca Rusia ar incerca sa influenteze alegerile prezidentiale americane din noiembrie.