Acuzatiile Partidului Democrat american potrivit carora Moscova s-ar afla in spatele atacului informatic care a vizat mesaje ale unor lideri democrati sunt "absurde" si tin de o utilizare "maniacala" a Rusiei in campania electorala americana, afirma purtatorul de cuvant al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de AFP.

Dmitri PeskovFoto: Captura YouTube

"Observam o tendinta maniacala de folosire a Rusiei in campania electorala din SUA. Aceste informatii absurde au fost imediat dezmintite de familia candidatului la alegerile prezidentiale", a declarat acesta, facand referire la fiul candidatului republican Donald Trump, Donald Trump Jr.

Dupa publicarea a aproape 20.000 de mesaje furate de pe conturile a 7 lideri democrati, Moscova a fost acuzata de membri ai partidului ca a incercat sa influenteze campania electorala americana in favoarea lui Donald Trump, orchestrand acest atac.

"Ieri, au aparut informatii potrivit carora Carter Page, consilierul lui Trump, a fost la Moscova si s-a intalnit cu (seful administratiei prezidentiale ruse) Serghei Ivanov", a continuat Dmitri Peskov.

"Din nefericire, Rusia este folosita in campania electorala. Din nefericire, astfel de farse continua. Credem ca nu e bine pentru relatiile noastre bilaterale dar intelegem ca trebuie sa trecem prin aceasta parioada proasta", a adaugat acesta.

Vineri, cu trei zile inainte de deschiderea conventiei democrate, WikiLeaks a publicat aproape 20.000 de mesaje piratate din perioada ianuarie 2015 - mai 2016.

Aceste mesaje arata neincrederea si dispretului unor lideri democrati fata de Bernie Sanders, fostul rival al lui Hillary Clinton.

Echipa Clinton a contra-atacat lasand sa se inteleaga ca Rusia ar putea fi la originea acestor atacuri.

Scopul ar fi fost, potrivit clanului Clinton, favorizarea campaniei lui Donald Trump, care este mai critic fata de NATO decat rivala sa democrata.