Doi barbati inarmati cu cutite au luat marti ostatici mai multi oameni intr-o biserica din localitatea Saint-Etienne-du-Rouvray din regiunea franceza Normandia. In urma asaltului politiei, cei doi au fost impuscati mortal. Preotului de 86 de ani i s-a taiat gatul dupa ce atacatorii au strigat Daesh. Un alt ostatic se zbate intre viata si moarte. Atacul a fost revendicat de Statul Islamic.

Localitatea Saint Etienne du RouvrayFoto: Google Maps

Cei doi erau cunsocuti de politie pentru actiuni de radicalizare, unul dintre ei fiind condamnat in 2015 la un an de inchisoare pentru ca a incercat sa ajunga in Siria, fiind eliberat in martie anul acesta.

Transmisiune LIVE de la fata locului:

Evenimentele de marti au fost live pe HotNews.ro:

16.40Politia franceza a arestat o persoana in legatura cu atacul de la biserica, informeaza Reuters citand o sursa apropiata anchetei.

15.25Atacul din biserica a fost desfasurat de doi "soldati" ai Statului Islamic, a transmis agentia de presa a gruparii, Amaq.

"Ei au realizat operatiunea ca raspuns la apelul de a lua la tinta tarile din coalitia cruciatilor", se spune in comunicatul Amaq.

15:00 Presedintele Francois Hollande, care a ajuns la locul incidentului, a declarat ca autorii atacului erau "doi teroristi care se revendicau ca apartinand Daesh" (gruparea Stat Islamic), potrivit AFP.

14.40 Unul dintre atacatorii de la o biserica din Normandia a fost condamnat anul trecut la un an de inchisoare, dupa ce a incercat sa ajunga in Siria, relateaza Itele. Barbatul a fost eliberat in luna martie. (News.ro)

14.22Cei doi atacatori de la o biserica din Saint-Etienne-du-Rouvray, aflata in nordul Frantei, erau cunoscuti fortelor de ordine "pentru infractiuni si radicalizare", a declarat o sursa din Politie pentru portalul 20 Minutes, citat de News.ro

Cei doi locuiau in sectorul Saint-Etienne-du-Rouvray. Potrivit postului de televiziune M6, cel putin unul dintre ei avea o fisa S, specifica persoanelor suspectate de islamism. Informatia nu a fost confirmata oficial deocamdata.

13.35Vaticanul a condamnat "uciderea barbara" a preotului din biserica franceza, spunand ca atacul este si mai odios pentru ca s-a petrecut intr-un loc sacru.

13.15Potrivit Le Point, preotul ucis, parintele Jacques Hamel, avea 86 de ani si fusese hirotonisit in 1958.

13.10Atacatorii au strigat Daesh si au taiat gatul preotului inainte sa fie "neutralizati", a spus politia, potrivit The Telegraph.

13.01Un ostatic se zbate intre viata si moarte, a declarat AFP un oficial francez.

12.47Preotului luat ostatic i s-a taiat gatul si a murit, a declarat Reuters o sursa din politie, confirmand inforormatia vehiculata si de presa franceza.

12.42Cel putin unul dintre atacatori purta un acoperamant pentru cap specific musulman (Le Figaro)

12.41Ambii atacatori au fost ucisi in operatiunea politiei - purtator de cuvant al ministerului de interne

12.39Procurorul anti-tero din Paris va prelua investigatia privind atacul din biserica, a anuntat purtatorul de cuvant al ministerului de interne.

12.28 Politia franceza a confirmat ca un ostatic a murit, potrivit Reuters. Presa franceza scrie ca este vorba de preot, caruia i s-ar fi taiat gatul.

Presedintele Francois Hollande este si el pe drum spre Saint-Etienne-du-Rouvray.

12.23 Potrivit France Info, un ostatic a murit iar doi atacatori au fost ucisi de fortele de ordine.

Ministrul de interne Bernard Cazeneuve este pe drum spre locul incidentului

12.19 RTL Franta transmite ca cei doi au fost impuscati, in urma unor rafale sustinute, fara a preciza daca au fost ucisi sau raniti. Pompierii citati de RTL afirma ca ar fi mai multi raniti.

12.08Doi indivizi au fost neutralizati dupa un asalt al fortelor politiei, potrivit Le Figaro.

Potrivit Le Figaro, este vorba de cinci persoane ostatice in Saint-Etienne-du-Rouvray.

Ostaticii sunt preotul, doua calugarite si doi credinciosi. O alta calugarita a putut fugi si a dat alarma.

Fortele speciale sunt in curs de interventie, noteaza Le Figaro.

Localitatea este aproape de Rouen.

Cartierul este blocat, iar politia a cerut trecatorilor sa nu intre in perimetrul de securitate pentru a face poze pentru ca perturbeaza munca politistilor.