Suspectul atacului mortal cu cutitul de marti fusese internat la inceputul acestui an dupa ce isi afirmase disponibilitatea de a ucide persoane cu handicap daca guvernul este de acord, a declarat un oficial local, potrivit Reuters.

Satoshi UematsuFoto: Captura YouTube

Satoshi Uematsu, 26 de ani, a ucis cu cutitul 19 persoane ce dormeau in unitatea pentru persoane cu dizabilitati dintr-un oras de langa Tokyo. Ulterior s-a predat politiei si a spus ca el este autorul atacului.

Cel putin alti 25 de pacienti au fost raniti in incidentul petrecut in primele ore ale zilei de marti, 20 dintre ei fiind in stare grava.

Politia din orasul Tsukui il contactase pe Satoshi Uematsu, iar acesta fusese internat fara voie in spital pe 19 februarie dupa ce incercase sa-i dea o scrisoare presedintelui camerei inferioare a Japoniei, a spus un oficial din orasul vecin Sagamihara, oficial ce nu a dorit sa fie numit.

Uematsu spusese politiei ca ar ucide multi oameni cu dizabilitati severe daca guvernul aproba o astfel de actiune, a declarat Reuters oficialul.

Acesta a fost externat pe 2 martie, dupa ce un medic a apreciat ca starea sa s-a imbunatatit.