Candidatul republican la Casa Alba, Donald Trump, a prins-o din urma si chiar a depasit-o pe rivala sa democrata in doua sondaje publicate luni si realizate dupa investitura sa oficiala, saptamana trecuta, scrie AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

Acest tip de avans este asteptat pentru un candidat la alegerile prezidentiale care a fost in centrul atentiei mediatice timp de o saptamana, dar notabil in cazul lui Donald Trump, in conditiile in care conventia republicana a fost perturbata de polemici si incidente, in special scandalul de plagiat in discursul sotiei sale si pozitia fostului sau rival Ted Cruz.

Acesta este cotat cu 48% din intentiile de vot ale alegatorilor inscrisi in listele electorale fata de 45% pentru Hillary Clinton, potrivit unui sondaj CNN care are o marja de eroare de 3,5 puncte si realizat de vineri pana duminica.

Pana in prezent, marea majoritate a sondajelor o dadeau castigatoare pe Hillary Clinton, la o distanta apreciabila.

Un usor avand este constatat si in sondajul publicat de televiziunea CBS, care acorda cate 42% din intentiile de vot pentru Donald Trump si Hillary Clinton (4 puncte marja de eroare).

O alta lectie a acestui sondaj: a crescut puternic numarul republicanilor care cred ca partidul lor este unit (44%), in conditiile in care, in urma cu o saptamana, doar 16% credeau acest lucru.