Statul Islamic a revendicat luni atentatul comis duminica seara de un kamikaze sirian in orasul bavarez Ansbach, anunta Reuters, citand agentia Amaq News, apropiata de ISIS. Sirianul in varsta de 27 de ani, solicitant de azil in Germania, care a comis noaptea trecuta atacul sinucigas, ranind 15 oameni, era simpatizant al organizatiei jihadiste Stat Islamic, au anuntat luni autoritatile germane, citate de AFP. In telefonul tanarului sirian a fost gasit un filmulet in limba araba in care acesta isi declara loialitatea fata de Abu Bakr al-Baghdadi, liderul Statului Islamic ucis in urma cu doi ani intr-un raid aerian american efectuat in orasul sirian Raqqa, fieful ISIS, anunta Reuters.

Explozie in GermaniaFoto: Captura Youtube.com

Autoritatile germane au mai anuntat si ca bilantul atacului este de 15 raniti, nu 12, asa cum se stia initial.

Autorul atacului este un cetatean sirian in varsta de 27 de ani, care ceruse azil in Germania. Potrivit informatiilor prezentate de autoritatile germane, el urma sa fie insa deportat in Bulgaria.

Barbatul care s-a aruncat in aer avea probleme psihice si fusese internat, in trecut, intr-o clinica de psihiatrie. El a incercat de mai multe ori sa se sinucida.