Presedintele partidului democrat din SUA, Debbie Wasserman Schultz, a anuntat ca va demisiona din functie la sfarsitul conventiei de investitura a lui Hillary Clinton, care incepe luni la Philadelphia, anunta Agerpres. Debbie Wasserman Schultz, membru al Camerei Reprezentantilor aleasa in Florida, este contestata de luni de zile de Bernie Sanders si sustinatorii sai, care o acuza de partinire.

"Cel mai bun mod pentru mine de a realiza aceste obiective este sa demisionez din functia de presedinte al partidului la sfarsitul conventiei", a scris ea intr-un comunicat, evocand campania electorala din urmatoarele luni si in timp ce site-ul Wikileaks a publicat vineri seara aproximativ 20.000 de mesaje interne ale partidului democrat dezvaluind o posibila tentativa de destabilizare a lui Bernie Sanders in alegerile primare pentru Casa Alba.

Debbie Wasserman Schultz ar trebui sa prezideze lucrarile Conventiei Nationale Democrate (DNC), bratul administrativ al partidului, dar a confirmat ca doar va deschide si inchide conventia. Ea va rosti de asemenea un discurs in fata a peste 4.700 de delegati democrati.

Demisia ei ar trebui sa satisfaca tabara lui Sanders si sa calmeze spiritele inaintea discursului senatorului de Vermont la tribuna luni seara.

Sanders a cerut demisia lui Debbie Wasserman Schultz mai inainte in timpul zilei.