Tatal lui Ali David Sonboly, tanarul germano-iranian de 18 ani care a ucis vineri seara noua persoane intr-un centru comercial din Munchen si apoi s-a sinucis, si-a recunoscut fiul intr-una dintre primele inregistrari video care au inceput sa circule pe internet de la locul atacului si a alertat politia, transmite Agerpres citand EFE.

HotNews.roFoto: Hotnews

Dupa cum a informat intr-o conferinta de presa presedintele oficiului pentru anchetarea delictelor din Bavaria, Robert Heimberger, tatal s-a prezentat la un comisariat de politie pentru a-i informa pe agenti despre suspiciunile sale.

Inregistrarea video in urma careia barbatul si-a recunoscut fiul a fost difuzata pe larg in seara zilei de vineri pe retelele sociale si in mass media, iar in imagini se vede un tanar iesind dintr-un restaurant de tip fast food care incepe sa traga in trecatori. Parintii tanarului sunt inca in stare de soc si nu au putut fi interogati de politie.

Politia a confirmat autenticitatea unei alte inregistrari video, tot una dintre cele mai difuzate, in care tanarul poate fi vazut pe acoperisul unei parcari, unde se cearta violent cu un localnic care incerca sa filmeze de la un balcon. Potrivit anchetatorilor, barbatul de la balcon a filmat sfarsitul atacului, iar dupa aceea nu s-au mai inregistrat victime.

Sunetul este prost, insa, potrivit transcrierii realizate de Suddeutsche Zeitung, tanarul insista ca este german, dintr-un cartier din Hartz IV (unde locuiesc multi beneficiari de ajutoare sociale) si urla la barbatul de la balcon: "Din cauza voastra am suferit 'mobbing' (hartuire) timp de sapte ani; m-am vazut nevoit sa-mi cumpar o arma si sa va omor pe toti".

Pe de alta parte, un procuror german a informat ca tanarul atacator, David Ali Sonboly, "juca cu regularitate Counter-Strike, un joc cu impuscaturi asociat adesea cu indivizi care comit atacuri in masa".

Procurorul Thomas Steinkraus-Koch a precizat ca Sonboly a fost ucis cu un singur glont in cap provenit de la propriul pistol. Nu au fost gasite gloante apartinand politiei in corpul tanarului, a insistat el.

Steinkraus-Koch a mai spus ca tanarul a fost internat doua luni intr-o sectie psihiatrica cu regim inchis, in 2015, si a primit tratament pentru "fobii sociale" si anxietate. Dupa iesirea din spital, Sonboly primea tratament ambulatoriu pentru fobiile sale sociale, deoarece devenea nervos atunci cand intra in contact cu alte persoane.

In 2012, tanarul a fost victima unui episod de hartuire la scoala, insa politia nu a vrut sa faca o legatura directa intre acest incident si atac si a precizat ca printre victimele sale nu se numara colegi de clasa.