Mai multi militari si politisti turci s-au sinucis ori au incercat sa se sinucida dupa lovitura de stat esuata din 15 iulie, ultimul fiind un colonel care si-a luat viata vineri, transmite agentia EFE, citata de Agerpres.

Despre acesta din urma, care a fost secundul comandantului unei brigazi, autoritatile afirma ca s-a sinucis nu pentru ca s-ar fi temut de represalii, ci din cauza depresiei provocate de sentimentul ca nu a reusit sa impiedice tentativa de lovitura de stat.

Un alt colonel, de data aceasta acuzat ca a participat la puci, a amenintat vineri ca se arunca de pe unul dintre podurile ce trec peste Bosfor la Istanbul. Insa el a fost in cele din urma arestat.

Printre cei care si-au pus capat zilelor dupa puciul esuat de vinerea trecuta se regasesc guvernatorul unui district si trei politisti banuiti de implicare in tentativa de lovitura de stat.

Ultimul bilant al victimelor acestei incercari a unei factiuni din armata de a prelua puterea indica 270 de morti, dintre care 24 sunt din randul participantilor activi la lovitura de stat. In confruntarile cu pucistii si-au pierdut viata 72 de soldati si 5 politisti, precum si 179 de civili.

Atat presedintele Recep Tayyip Erdogan, cat si premierul Binali Yildirim au admis ca au existat deficiente in activitatea serviciilor de informatii, care nu i-au informat despre iminenta acestei lovituri de stat, pusa de ei pe seama clericului Fethullah Gulen, autoexilat in SUA.