Un terapeut american de culoare a fost impuscat de un politist in timp ce oferea asistenta unui autist, desi era intins la pamant cu mainile in aer, scrie AFP.

Barbat de culoare impuscat in SUAFoto: Captura YouTube

Incidentul a avut loc in North Miami (Florida, sud-estul Statelor Unite). Barbatul a fost ranit la picior.

"A incercat sa explice ca e vorba de un pacient care sufera de probleme mentale, ca incearca sa-l faca sa revina in centrul de ingrijire si ca nu e nevoie de arme de foc, si-a ridicat chiar si mainile in aer pentru a arata ca nu e inarmat", a spus Hilton Napoleon, avocatul lui Charles Kinsey, in varsta de 47 de ani.

Imagini difuzate pe internet arata un barbat imbracat in tricou galben, intins in mijlocul strazii, tinand mainile in aer. Langa el, un tanar se joaca cu ceea ce pare a fi un camion de jucarie.

In inregistrare, care nu arata momentul impuscaturii, se aude cineva - Charles Kinsey, potrivit presei americane - care striga: "Nu are decat un camion de jucarie. Un camion de jucarie. Sunt terapeut comportamental". Dupa care barbatul il roaga pe "Rinaldo" - pacientul sau in varsta de 23 de ani - sa ramana linistit si sa se intinda la sol.

Intervievat pe patul de spital, Kinsey a explicat ca era ingrijorat pentru pacientul sau, nu pentru el. "(ma gandeam ca) daca aveam mainile in aer, nu vor trage in mine. (...) Vai, cat m-am inselat".

"Cand a tras (...), mi-am spus: Dumnezeule, tocmai am fost impuscat. Si l-am intrebat: 'Domnule, de ce ati tras in mine. Mi-a raspuns 'Nu stiu'", a povestit barbatul de culoare.

Presa afirma ca politistul care a tras a fost trimis in concediu administrativ si procurorul din Miami-Dade efectueaza o ancheta.