Partidul Socialistilor din Republica Moldova (PSRM) a initiat o motiune de cenzura impotriva Guvernului, care a adunat semnaturile a 34 de deputati, inclusiv din Partidul Liberal Democrat (PLDM), anunta Unimedia.md. Posibilitatea ca Guvernul condus de Pavel Filip sa fie demis este mica, in conditiile in care actuala majoritate guvernamentala detine suficiente mandate pentru a bloca votul. Scopul motiunii este insa raportul in fata legislativului prezentat de premierul Pavel Filip, a declarat liderul PSRM Igor Dodon, citat de Radio Chisinau.

Pavel FilipFoto: gov.md

"Asa cum am promis, sub motiunea de cenzura la moment sunt 24 de semnaturi ale deputatilor PSRM, sapte ale alesilor PLDM si 3 semnaturi din PCRM. Avem 34 de semnaturi. Vreau sa multumesc colegilor. Asteptam premierul la raport saptamana viitoare", a mai spus Igor Dodon.

Deputatii socialisti au depus pana in prezent sapte motiuni simple impotriva unor ministri din Guvernul Filip, insa toate au fost respinse de Parlament.

Guvernul condus de Pavel Filip a primit votul de incredere in Parlament pe 20 ianuarie 2016, prin votul majoritatii parlamentare constituite din Partidul Democrat si Partidul Liberal, cu sprijinul unor fosti deputati comunisti si liberal-democrati.