Primarul Istanbulului, Kadir Topbas, a anuntat ca municipalitatea a alocat un spatiu care va servi drept cimitir pentru cei implicati in lovitura de stat esuata din 15 iulie, pentru ca niciun cimitir nu accepta inmormantarea lor, transmite Hurriyet. Primarul a descris parcela drept "cimitirul pentru tradatori".

HotNews.roFoto: Hotnews

"Am alocat un spatiu pe care il vom numi 'cimitirul pentru tradatori'. Trecatorii ii vor blestema pe cei ingropati acolo. 'Toata lumea care va vizita locul ii va blestema si nu vor putea sa se odihneasca in mormintele lor' am spus", a declarat Topbas pentru un grup de protestatari adunati in Piata Taksim din Istanbul in seara zilei de 19 iulie, adaugand ca primarul provinciei Ordu a refuzat sa acorde un loc pentru inmormantarea pucistilor.

"Primarul din Ordu nu a acordat un spatiu pentru cadavre. O familie a luat cadavrul si l-a ingropat in propria gradina. Il felicit pe primar", a mai declarat edilul din Istanbul.

Kadir Topbas a mai afirmat ca cimitirul celor fara nume nu este un loc potrivit pentru pucisti, deoarece acolo sunt inmormantate persoanele religioase, iar pucistii "nu vor fi salvati din iad", potrivit primarului.

"Cred ca nu vor fi salvati din iad. Insa trebuie sa facem aceasta lume de nesuportat pentru ei", le-a spus Topbas protestatarilor.