Un submarin militar britanic s-a ciocnit miercuri cu un vas comercial in largul coastei Gibraltarului, unde nava militara facea exercitii, a anuntat Ministerul britanic al Apararii, scrie News.ro, citand Daily Mail. "In jurul orei locale 13.30 (15.30 ora Romaniei), HMS AMBUSH, un submarin din clasa Astute, in timp ce se afla in submersie in cadrul unui exercitiu de antrenament, a fost implicat intr-o coliziune usoara cu un vas comercial, in largul coastei Gibraltarului", a anuntat Ministerul britanic al Apararii.

HotNews.roFoto: Hotnews

Suubmarinul a fost avariat usor, dar nici un membru al echipajului nu a fost ranit, iar reactorul nuclear care il alimenteaza nu a suferit avarii.

"Suntem in legatura cu vasul comercial, iar informatiile initiale arata ca nu a suferit avarii", se mai precizeaza in comunicat.

Autoritatile au demarat o ancheta pentru a staibili imprejurarile in care s-a produs incidentul.

Submarinele din clasa Astute sunt cele mai mari, mai avansate si mai puternice submarine de atac ale Marinei britanice si sunt echipate cu senzori de ultima generatie.

Vasele de acest tip, de 7.400 de tone, costa peste un miliard de lire sterline fiecare si sunt echipate cu torpile si rachete de croaziera Tomahawk.