Presedintele rus Vladimir Putin si omologul sau turc Recep Tayyip Erdogan se vor intalni in Rusia la inceputul lunii august, a anuntat miercuri Kremlinul, confirmand astfel informatii difuzate de presa turca, scrie AFP.

"Domnii Putin si Erdogan au cazut de acord sa se intalneasca in primele zile ale lunii august. Va fi in Rusia", a declarat purtatorul de cuvant al Kremlinului, Dmitri Peskov.

"Locul si data intalnirii sunt in curs de stabilire", a adaugat el.

Duminica, presedintele rus Vladimir Putin a discutat telefonic cu Recep Tayyip Erdogan, exprimandu-si speranta intr-o revenire rapida la stabilitate, dupa tentativa esuata de puci militar.

In aceeasi zi, agentia turca de presa Anadolu a afirmat ca cei doi presedinti doresc sa se intalneasca in prima saptamana din august.

Seful diplomatiei turce, Mevlut Cavusoglu, a declarat si el la inceputul lui iulie ca Erdogan ar putea sa se deplaseze in august la Soci, in sudul Rusiei, pentru a se intalni cu Putin.

Aceasta intalnire va fi prima dintre cei doi lideri dupa criza bilaterala declansata in noiembrie de prabusirea unui avion rusesc doborat de aviatia turca deasupra granitei turco-siriene.

Moscova a adoptat atunci mai multe masuri economice de retorsiune impotriva Ankarei.

Dupa luni de critici si invective intre cei doi lideri, relatiile ruso-turce au inceput sa se imbunatateasca la inceputul lui iulie, cand Erdogan i-a trimis o scrisoare lui Vladimir Putin in care isi cerea scuze pentru acel incident.