Confruntari violente intre tineri si fortele de ordine au avut loc in noaptea de marti spre miercuri intr-o suburbie din nordul Parisului, dupa ce un barbat a murit la putin timp dupa arestarea sa, scrie AFP, care adauga ca cinci jandarmi au fost raniti.

ConfruntariFoto: Captura YouTube

Suspect intr-un dosar de extorsiune de fonduri, barbatului, in varsta de circa 20 de ani, i s-a "facut rau in timpul arestarii" si a decedat marti seara, la Persan, a declarat procurorul insarcinat cu ancheta, Yves Jannier.

Dupa ce au aflat de deces, "circa o suta de indivizi" au "incendiat masini si au tras impotriva fortelor de ordine", potrivit unui reprezentant local al statului, Jean-Simon Merandat.

Violentele au avut loc in Beaumont-sur-Oise si Persan.

Au fost chemate intariri din partea politiei si a jandarmeriei "pentru a oferi securitate militarilor care erau vizati" de barbati. Potrivit sursei citate, au fost mobilizati 130 de membri ai fortelor de ordine si 60 de pompieri. Jandarmii raniti au fost atinsi de "tiruri de arme cu plumb".

Un "tanar major", "cunoscut serviciilor de jandarmerie", a fost arestat, a adaugat Merandat. Au fost semnalate circa 30 de incendieri de masini si de pubele.

Indivizii au incercat sa incendieze primaria din Persan si un liceu din Beaumont, fara succes, insa.

Un dispozitiv de securitate va fi amplasat in zona in noaptea de miercuri spre joi.

Aceste evenimente intervin intr-un context foarte tensionat in Franta, dupa atentatul din 14 iulie de la Nisa (84 de morti, peste 300 de raniti).