Daca va castiga cursa prezidentiala, candidatul republican Donald Trump va incerca sa curete guvernul federal de oficialii numiti de democratul Barack Obama si ar putea cere Congresului SUA sa aprobe o legislatie care sa faca mai usoara concedierea functionarilor publici, a spus aliatul lui Trump, Chris Christie, potrivit Reuters.

Donald TrumpFoto: Hotnews

Christie, care este guvernator al statului New Jersey si conduce echipa de tranzitie la Casa Alba a lui Trump, a anuntat ca echipa acestuia pregateste o lista de angajati ai guvernului federal care sa fie dati afara daca Trump o invinge pe democrata Hillary Clinton in scrutinul de pe 8 noiembrie.

“Asa cum stiti din cealalta cariera a sa, lui Donald ii place sa dea oameni afara”, a spus Cristiei intr-o intalnire cu usile inchise, cu zeci de donatori, ce a avut loc la Conventia Nationala Republicana din Cleveland, potrivit unei inregistrari audio obtinuta de Reuters si a doi participanti la discutie.

Christie a facut astfel referire la rolul principal detinut de Trump in show-ul TV “The Apprentice” (Ucenicul), unde replica sa preferata era “You’re fired!” (Esti concediat!).