Pentru a treaia oara la rand, un judecator din Brazilia a blocat accesul la nivel national pentru reteaua WhatsApp, anunta presa braziliana. Decizia vine dupa ce reteaua a refuzat sa ofere niste informatii intr-o ancheta penala, anunta BBC.

Logo WhatsAppFoto: Hotnews

WhatsApp se confrunta cu amenzi zilnice de 15.000 de dolari, pentru ca nu respecta ordinele juridice.

Facebook, care detine aplicatia - extrem de folosita in Brazilia - a declarat ca nu pastreaza arhivele conversatiilor.

Cel mai recent blocaj a avut loc in luna mai si a oblicat peste 100 de milioane de oameni sa treaca la serviciile alternative - o proportie foarte mare de consumatori de internet, intr-o tara cu unele dintre cele mai mari tarife din lume pentru telefonia mobila.

In luna martie, executivul Facebook a fost retinut pentru o noapte, ca acestia sa nu blocheze reteaua WhatsApp.

Lupta dintre WhatsApp si sistemul judiciar este asemanata de unii cu lupta dintre Apple si FBI - caz in care FBI a cerut acces la telefonul tragatorului din San Bernadrdino.

"Ordinul nu a fost respectat, in ciuda faptului ca a fost emis de trei ori, necesitand astfel adoptarea unor masuri coercitive", a declarat judecatoarea Daniela Barbosa de Souza, potrivit site-ului de stiri Folha de Sao Paulo.

Potrivit aceluiasi site de stiri, judecatorul a cerut sa aiba continutul de conversatii trimis in timp real pentru investigatie, dar modul de criptare "end-to-end", introdus in luna aprilie, este un avantaj pe care il detine reteaua WhatsApp.