Un francez care a intrat din greseala intr-o baza militara din Indonezia in timp ce juca Pokemon Go pe telefon a fost arestat si interogat timp de mai multe ore, a anuntat marti politia din acest arhipelag din Asia de Sud-Est, citata de AFP.

Pokemon GoFoto: captura ecran

Luni seara, Romain Pierre, 27 de ani, vana creaturile virtuale ascunse in lumea reala de aplicatia Pokemon Go si a ajuns in aceasta cladiri plasata sub inalta securitate, a declarat un purtator de cuvant al politiei, Yusri Yunus.

"A spus ca vana Pokemoni", a adaugat el.

Francezul, care se afla intr-o vizita de afaceri in orasul portuar Cirebon, a incercat sa fuga cand a fost interpelat de autoritati, dar a fost retinut si interogat mai multe ore, inainte de a fi eliberat marti.

Un purtator de cuvant al armatei, Mokhamad Desy Ariyanto, a cerut populatiei sa fie atenta, sugerand ca Pokemon Go ar putea servi drept pretext pentru comiterea unor acte condamnabile.

"Este posibil ca numerosi necunoscuti sa incerce sa patrunda pe proprietati private pentru a comite delicte, dar pretind ulterior ca vaneaza un Pokemon", a declarat Ariyanto.

La doua saptamani de la lansare, Pokemon Go cunoaste un succes fenomenal in intreaga lume.