De la inceputul anului si pana in prezent au avut loc nu mai putin de 949 de atacuri teroriste in toata lumea, atacuri care au lasat in urma aproape 8.000 de morti. Desi atacurile teroriste din Belgia, Franta sau Statele Unite au fost intens mediatizate in tarile din Occident, majoritatea atentatelor teroriste - si cele mai sangeroase in acelasi timp - au avut loc in tari din Orientul Mijlociu precum Siria, Irak sau Turcia, in Afganistan sau in state din zone central-africane. ISIS, Boko Haram, al-Qaeda, grupari Talibane sau Al-Shabaab au fost organziatiile teroriste care s-au facut responsabile de cele mai multe si cele mai sangeroase atacuri de pana acum din acest an.

Atacurile teroriste in lume in 2016 (iulie)Foto: Esri

Pana acum, de la inceputul anului 2016, pe mapamond au fost inregistrate 949 de atacuri teroriste. In urma lor, nu mai putin de 7.987 de persoane si-au pierdut viata.

Cele mai sangeroase au avut loc in Siria si in Irak - numai intr-un singur atentat din Bagdad la inceputul lunii iulie au murit peste 300 de persoane. In Mosul, in patru mari atentate ce au avut loc intre mai si iunie, au pierit nu mai putin de 130 de persoane.

Harta interactiva de mai jos a fost realizata de catre compania americana ESRI, specializata in GIS, cu informatii adunate din surse publice, Wikipedia si Global Terrorism Database (GTD).

HARTA INTERACTIVA

>> Click pe fiecare element (bula) pentru informatii legate de atentatele ce au avut loc in acel loc. Informatii in legatura cu atentatorii si numarul victimelor.

>> Click pe legenda "About this MAP" pentru informatii in legatura cu structura datelor si cu detalii despre factiunile teroriste simbolizate in culori diferite pe harta.

>> Zoom-In, Zoom-Out si/sau trage harta cu mouse-ul pentru o vizualizare mai buna.

Nu se vede pe mobil sau vrei sa sa vezi aplcatia mare, intr-un tab separat? Click aici pentru o varianta optimizata.