Un sofer de taxi in varsta de 23 de ani a fost retinut de politie in noaptea de duminica spre luni la Boissy-Saint-Leger, in Val-de-Marne, dupa ce, in urma unui control de rutina, in masina acestuia au fost descoperite documente, pasapoarte si permise de conducere furate in timpul unui jaf care a avut loc in 14 iulie la Saint-Maur-les-Fosses, in acelasi departament, scrie Le Figaro.

Pe baza acestor elemente, politia l-a retinut pe tanar si a efectuat o perchezitie in apartamentul acestuia, unde au descoperit explozibil.

Acest sofer se afla in evidenta autoritatilor pentru radicalizare. Politia il suspecta ca discuta cu clientii pentru a afla cat timp sunt plecat de la domiciliu, pentru a-i putea jefui.

La locuinta sa au fost descoperite detonatoare si patru batoane de dinamita de 100 de grame. Anchetatorii "incearca sa stabileasca daca erau destinate jafului sau altor proiecte", a declarat o sursa politieneasca.

De asemenea, au fost confiscate "documente care sugereaza o radicalizare" a soferului de taxi. Potrivit Europe 1, politia a descoperit pe telefonul sau o fotografie cu drapelul gruparii teroriste Stat Islamic.

Soferul era insotit, in momentul arestarii, de un tanar de 20 de ani, si el in evidenta politiei. Acesta a fost arestat de asemenea.

Potrivit L'Express, parchetul antiterorist din Paris nu a fost inca sesizat in aceasta ancheta.