Un motociclist a carui identitate nu a fost inca descoperita a incercat sa stopeze camionul condus de Mohamed Lahouaiej Bouhlel si a sfarsit prin a intra cu motocicleta sub rotile vehiculului. Un alt trecator s-a agatat de portiera camionului care a intrat in multime, de ziua Frantei. Dintre cei doi eroi, doar unul a fost identificat: Alexandre Migues, un locuitor din Nisa care se afla pe Promenade des Anglais, in data de 14 iulie, in momentul in care a vazut camionul lovind o femeie, sub ochii lui. Despre motociclist nu se stie nicio informatie, scrie Le Figaro.

Atentat NisaFoto: Captura YouTube

Alexandre Migues a coborat de pe bicicleta si a luat-o la fuga dupa camion. "A fost ceva instinctiv, nici macar nu imi pot explica cum am reusit sa alerg dupa un camion", povesteste el, pentru Nice Matin.

Ce Niçois raconte comment il a tenté d'ouvrir...de nice-matin

"Cand am vazut ca era decis (sa ucida oameni), am incercat sa fac ceva", povesteste Alexandre. Barbatul a sarit pe capota camionului. "Am vazut ca pot ajunge la cabina, am ajuns si am incercat sa deschid portiera de doua-trei ori". Teroristul a scos atunci un pistol din geanta sa, pentru a incerca sa-l ucida. Atunci se vede un al doilea om, pe un scuter, care vine spre camion. "A venit pe si s-a aruncat sub rotile camionului, pentru a-l opri. Am lasat portiera si cand scuterul a lovit camionul am auzit zgomotul gloantelor".

O inregistrare video, filmata de un ziarist german de la balconul hotelului sau, il arata pe motociclist lansandu-se in urmarirea camionului, inainte de a intra cu motocicleta sub rotile sale.

"Eram pe balconul care da direct spre Promenade des Anglais si a vazut oamenii care sarbatoreau (14 iulie) si apoi un camion a intrat direct in multime, a declarat pentru AFP Richard Gutjahr. "Conducea foarte incet, ceea ce era uluitor", spune ziaristul. "A fost urmarit de un motociclist care mergea in spatele lui si motociclistul a incercat sa-l depaseasca si chiar sa deschida portiera din dreptul soferului. Dar a cazut si a intrat sub rotile camionului".

Alti martori afirma ca l-au vazut pe motociclist intrand sub rotile camionului. Nu se stie daca a fost ucis, ranit sau a scapat cu viata.

Alexandre crede ca motociclistul este cel care a reusit sa incetineasca vehiculul greu.