Rockerii de la Guns N' Roses au fost retinuti de politistii de frontiera de la granita canadiana, vineri, 15 iulie, in timp ce se deplasau dinspre Philadelphia, Pennsylvania, pentru a concerta in Toronto, la Rogers Centre, dupa ce un pistol nedeclarat a fost depistat la bordul autobuzului trupei.

Membrii reuniti ai formatiei Guns N' Roses se indreptau din Philadelphia, Pennsylvania pentru a concerta in Toronto, la Rogers Centre, sambata, 16 iuluie, dar concertul lor a fost pus in pericol cand un pistol a fost depistat in urma controlului la vama, informeaza contactmusic.

com citat de Mediafax.

"Nu am fost propriu-zis arestati, am fost retinuti", a adus precizari fanilor sai solistul Axl Rose, odata ce rockerii au ajuns la spectacolul programat. "Au fost extrem de amabili. Au fost foarte intelegatori. Stiti, se poate intammpla - poti uita ca ai un afurisit de pistol. Nu era pistolul meu."

Un reprezentant al trupei a confirmat povestea pentru Billboard.com, declarand: "Da, acest lucru s-a intamplat intr-adevar vineri, 15 iulie, in timp ce treceau frontiera venind dinspre Philadelphia.

"Purtatorul de cuvant al trupei a precizat ca arma nu apartinea niciunui membru al formatiei, dar nu a mentionat ce persoana avea drept de posesie asupra armei. Nu se cunoaste daca au fost luate masuri legale suplimentare in acest caz. Formatia californiana Guns N' Roses a fost fondata in 1985, la Los Angeles. Trupa a lansat pana in prezent albumele "Appetite for Destruction" (1987), "G N' R Lies" (1988), "Use Your Illusion I" (1991), "Use Your Illusion II" (1991), "The Spaghetti Incident?" (1993) si "Chinese Democracy" (2008).

Guns N' Roses a vandut peste 100 de milioane de copii ale albumelor sale pe plan mondial. Fiecare material discografic al grupului a intrat in topul Billboard, in multe topuri europene, dar si in cele din Asia si America de Sud. Cel mai bine vandut disc al trupei este "Appetite For Destruction", cu peste 38 de milioane de exemplare, la nivel mondial. Dupa destramare, Axl Rose a obtinut in justitie dreptul de a folosi numele trupei, a lansat "Chinese Democracy", si a continuat sa sustina turnee cu grupul sub acelasi nume.

Dintre vechii membri ai formatiei, doar Dizzy Reed a colaborat in continuare cu Axl Rose. Pana de curand, trupa Guns N' Roses era formata din Axl Rose (vocal, pian), Dizzy Reed (clape, pian, sintetizator, backing vocals), Tommy Stinson (chitara bas, backing vocals), Chris Pitman (clape, backing vocals), Richard Fortus (chitara), Frank Ferrer (baterie, percutie), Ron "Bumblefoot" Thal (chitara) si DJ Ashba (chitara).

Thal si Ashba au parasit formatia in 2014, respectiv 2015. Guns N' Roses a concertat in Romania, in septembrie 2010, la complexul Romexpo din Capitala, dar si in cadrul festivalului Rock the City, in iulie 2012, tot la Romexpo.