Sotia autorului masacrului de la Nisa, mama celor 3 copii ai acestuia, care il parasise pe barbat si intentase proces de divort, a fost victima violentelor sale repetate - lovituri, abuzuri fizice si hartuire, a declarat avocatul femeii. Potrivit acestuia, sotia lui Mohamed Lahouaiej-Bouhlel nu a fost insa martora la radicalizarea barbatului. Avocatul a mai dezvaluit ca femeia planuise sa mearga, in seara de 14 iulie, pe promenada din Nisa, la focul de artificii de Ziua Nationala a Frantei, dar s-a razgandit in ultimul moment, scrie AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

Sotia lui Mohamed Lahouaiej-Bouhlel a fost retinuta vineri, a doua zi dupa atac, si a stat 48 de ore in custodia politiei, care a incercat sa stabileasca motivele aflate in spatele atacului sotului ei.

"Ea a suferit lovituri repetate de la soțul ei, abuz fizic și hărțuire. Divorțul era în curs. El a lovit-o, de asemenea, si pe mama clientei mele. Au fost depuse plangeri", a precizat avocatul.

"Aceasta femeie este prabusita dupa atacul sotului ei, tatal celor 3 copii", a mai spus avocatul.

Autorul atacului de joi seara de la Nisa, soferul camionului care a intrat in multime, omorand 84 de oameni, este Mohamed Lahouaiej Bouhlel, cetatean francez de origine tunisiana, in varsta de 31 de ani, care locuia la Nisa. Mohamed Lahouaiej Bouhlel era in proces de divort si era tatal a 3 copii, a dezvaluit vineri BBC.

El a fost ucis de politisti, care au tras numeroase focuri de arma in directia soferului aflat in cabina camionului, in seara atacului.

Mohamed Lahouaiej Bouhlel a intrat cu camionul in multimea adunata pe promenada din centrul Nisei de Ziua Frantei, ucigand 84 de oameni, dintre care cel putin 10 sunt copii, si ranind alti peste 100.

Soferul ucigas a condus prin multime, ucigand oameni pe o distanta de 2 km din totalul de 5 ai promenadei unde se sarbatorea Ziua Frantei.

Actele de identitate ale barbatului au fost gasite in camion.

Vecinii barbatului au povestit pentru presa ca acesta era un om singuratic si tacut, care nu raspundea la salut.

Organizatia jihadista Stat Islamic a revendicat, sambata dimineata, masacrul comis joi seara la Nisa.

"Autorul operatiunii este un soldat al Statului Islamic. El a executat aceasta operatiune ca raspuns pentru cetatenii tarilor din coalitia care lupta impotriva Statului Islamic", a anuntat agentia d stiri Amaq, apropiata de ISIS, citand "surse de securitate".