Cursele aeriene internationale de pe aeroportul Ataturk din Istanbul ar putea fi reluate curand, a anuntat sambata dimineata organizatia europeana pentru securitatea navigatiei aeriene (Eurocontrol), transmite agentia Reuters, citata de Agerpres.

Activitatea pe aeroport a fost sistata in urma tentativei de lovitura de stat militara si in zona acestuia au aparut vehicule militare, care intre timp s-au retras.

Avioanele ce au ca destinatie aeroportul Ataturk sunt in continuare deviate catre alte aeroporturi, intrucat din cauza suspendarii decolarilor incepand cu ora 20:31 GMT pe platforma aeroportului nu mai exista spatiu pentru parcarea altor avioane, precizeaza Eurocontrol, mentionand totusi ca situatia acolo continua sa fie neclara.

Dar acest organism european confirma ca in prezent centrul de control al traficului aerian de pe aeroport functioneaza normal. Anterior, pe harta de pe website-ul de specialitate flightradar.24 aeroportul Ataturk aparea cu specificatia "No callsign"' (fara semnal), sugerand ca nu functioneaza controalele de trafic.