Agentia de stat bulgara pentru securitate nationala (SANS) a expulzat 29 de persoane implicate in activitati ale unor organizatii teroriste anul trecut, indica raportul sau anual publicat vineri, relateaza agentia Xinhua, conform Agerpres.

Potrivit raportului, amenintarea terorista in Bulgaria a fost ridicata in 2015, cu toate ca in acel an SANS nu a primit nicio informatie concreta despre vreun act terorist planificat impotriva unor obiective din tara sau impotriva unor interese bulgare in strainatate.

Cu toate acestea, exista posibilitatea unor acte teroriste planificate sau a folosirii teritoriului bulgar ca baza logistica pentru pregatirea de atacuri teroriste impotriva unor interese straine, se afirma in raport.

Operatiunile Directiei de informatii financiare a SANS au avut un rol cheie in combaterea spalarii de bani si a finantarii terorismului, se precizeaza in raport.

In 2015, SANS a informat autoritatile despre circa 720 de tranzactii suspecte totalizand 1,33 miliarde de euro, o crestere de 63 % fata de 2014, conform raportului.