Secretarul general al Organizatiei Mondiale a Turismului (OMT), Taleb Rifai, institutie ce face parte din sistemul Natiunilor Unite, a cerut vineri turistilor sa-si exprime solidaritatea fata de Franta vizitand aceasta tara pentru a sfida astfel teroristii, informeaza AFP.

Indemnul sau a fost lansat la Colombo (Sri Lanka) - unde a participat la o conferinta despre turism - si survine dupa atacul comis joi seara la Nisa pe Promenade des Anglais, soldat cu cel putin 84 de morti si peste 200 de raniti. "Acum este momentul sa vizitati Franta", a spus secretarul general al OMT, conform Agerpres.

El a calificat atentatul de la Nisa drept o "boala mondiala" si a estimat ca niciun loc de pe planeta nu este la adapost de atacuri teroriste. "Nu este momentul sa fugim. Nu putem pedepsi victimele si rasplati agresorii evitand sa calatorim in locurile atinse, pentru ca este exact ceea ce acesti teroristi vor ca noi sa facem", a insistat responsabilul OMT.

Taleb Rifai a mai mentionat ca, in pofida atacurilor teroriste din tari precum Franta, Belgia, Turcia, Egipt sau Bangladesh, activitatea turistica va creste anul acesta la nivel mondial cu aproximativ 4,5%.