Camionul folosit pentru atacul de joi seara de la Nisa a stat parcat mai multe ore in apropierea Promenade des Anglais, potrivit martorilor. Politia l-a intrebat pe soferul camionului fara insemne vizibile ce cauta acolo, iar acesta le-a raspuns ca livreaza inghetata si ca urma sa plece in scurt timp, scrie The Telegraph.

Camionul folosit in atacul din NisaFoto: AGERPRES

In jurul orei 22:30, la scurt timp dupa terminarea jocurilor de artificii, cand mii de oameni, printre care si numerosi copii, se plimbau, camionul si-a inceput calatoria de 2 kilometri de la vest la est pe aglomerata promenada din Nisa, omorand 84 de persoane, printre care si 10 copii si adolescenti si ranind 200 de oameni, dintre 52 sunt in stare critica. Printre cei 200 de raniti se afla si circa 50 de copii.

Martorii la carnagiu povestesc ca intrat in forta, cu viteza, in multime, iar victimele au cazut ca popicele. Camionul a trecut de pe promenada, pe strada si apoi iar pe promenada in repetate randuri.

Autoritatile franceze, nepregatite si incapabile sa il opreasca, s-au uitat la camionul care a continuat sa accelereze in multime, doborand toate barierile care i-au aparut in cale.