Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB, fost KGB) a anuntat joi masuri disciplinare impotriva unui grup de proaspeti absolventi ai academiei FSB care au organizat o parada in automobile de lux pe strazile Moscovei, pentru a sarbatori incheierea studiilor, relateaza joi AFP, citata de Agerpres.

Inregistrari video ale acestei escapade in automobile Mercedes 4X4 au aparut ulterior pe retelele sociale, declansand un val de indignare.

Unii au vazut in gestul lor ilustrarea sentimentului de impunitate dominant in randul membrilor FSB, care, de la accederea la putere a lui Vladimir Putin, au infiltrat toate nivelurile statului, de la Kremlin pana la administratiile regionale.

Pe fond de muzica tehno, un filmulet de aproape doua minute arata un cortegiu de masini circuland pe strazile capitalei. Un pasaj ii arata, de asemenea, cu cupele cu sampanie in mana, intr-o fotografie de grup in fata principalei universitati din Moscova.

'Am luat decizii la nivel individual in ce priveste conditiile viitoarei lor repartizari. La nivelul conducerii academiei, au fost luate masuri disciplinare', printre care concedieri, se precizeaza in comunicatul FSB.

'Comportamentul lor ostentativ si indecent (...) a suscitat o indignare justa a cetatenilor si o condamnare severa in interiorul serviciilor de securitate', adauga comunicatul, criticand o 'incalcare a codului deontologic' al serviciului.