Controlorii de trafic feroviar au confundat trenurile, situatie care a condus la producerea accidentului feroviar din Italia, afirma unii calatori, explicand ca, inaintea producerii dezastrului, au fost coborati dintr-o garnitura feroviara si urcati in alta, care a pornit rapid caci avea intarziere, scrie Mediafax.

Accident feroviar in ItaliaFoto: Captura YouTube

Potrivit unor calatori si rude ale victimelor citati de ziarul La Repubblica, problemele ar fi fost in gara Andria. Pasagerii au fost coborati dintr-un tren cu care ajunsesera in aceasta gara si care oprise pe Linia 1. Pasagerilor li s-a spus sa coboare din acel tren si sa urce in altul, care era stationat pe Linia 2. Dupa urcarea pasagerilor, acel tren a plecat rapid din gara, pentru ca acumulase intarziere si trebuia sa o recupereze. Trenul a intrat pe un segment cu o singura linie si s-a lovit frontal cu altul, care venea din sens opus, din Corato.

Martorii sustin ca aceasta ar putea fi cauza accidentului: controlorii de trafic din Andria au fost atenti sa nu plece trenul de la Linia 1, neobservand ca a plecat alta garnitura. Traficul pe segmentul de cale ferata pe care a avut loc accidentul era dirijat prin telefon, printr-un sistem invechit, astfel ca anchetatorii italieni se concentreaza pe ipoteza unei erori umane.

Doua trenuri s-au lovit frontal, marti la pranz, in zona Ruvo-Corato, in regiunea italiana Puglia, la periferia orasului Bari. Accidentul a avut loc pe un segment feroviar cu o singura linie. Bilantul victimelor este de 23 de morti si 50 de raniti. Alte patru persoane sunt disparute.

Procuratura din oraselul Trani a declansat o ancheta privind omor multiplu din culpa si vatamari corporale multiple din culpa, principala ipoteza fiind cea a unei erori umane.