Avioane de lupta considerate a fi rusesti au lovit marti o tabara de refugiati de la granita Siriei cu nord-estul Iordaniei, omorand cel putin 10 persoane si ranind alte zeci, au declarat reprezentanti ai rebelilor sirieni, informeaza Reuters, citat de Agerpres.

Mai multe avioane zburand la mare altitudine au lovit la amiaza tabara improvizata, unde cateva sute de persoane, majoritatea femei si copii, sunt blocate pe pamantul nimanui in partea siriana a frontierei, potrivit rebelilor.

Said Seif al Qalamoni, un purtator de cuvant al rebelilor dintr-o brigada ce apartine Armatei Siriene Libere (FSA) sprijinita de Occident, a declarat ca raidurile au avut loc aproape de tabara de refugiati Hadalat, una dintre cele doua mari tabere din zona. Un alt rebel si un diplomat occidental au confirmat incidentul.

Accesul in aceste tabere intr-o fasie de teren pustie aproape de locul unde se intalnesc granitele Irakului, Siriei si Iordaniei, cu o populatie de cel putin 60.000 de persoane fugind din Siria centrala si de est, a fost blocat luni de zile. Autoritatile iordaniene interzic intrarea acestor refugiati in tara din motive de securitate, noteaza Reuters.