Armata rusa a anuntat ca a bombardat marti pozitii ale jihadistilor Statului Islamic in estul cetatii antice Palmira din Siria, recucerita la sfarsitul lunii martie de catre armata siriana sustinuta de aviatia Rusiei, relateaza AFP.

Sase bombardiere Tu-22M3 au decolat de la baza lor din Rusia si au efectuat "un tir concentrat de bombe cu fragmentatie impotriva infrastructurilor gruparii teroriste Statul Islamic", a declarat Ministerul rus al Apararii intr-un comunicat publicat in limba engleza pe reteaua sociala Facebook, conform Agerpres.

Tirurile au vizat doua cartiere din estul Palmirei si au distrus o tabara, trei depozite de munitii, trei tancuri, circa zece vehicule, precum si "un mare numar de inamici", potrivit comunicatului.

Ministerul a precizat, de asemenea, ca membrii coalitiei internationale conduse de SUA "au fost informati dinainte" in legatura cu loviturile aeriene.

Luni, combatanti ai Statului Islamic au facut o incursiune in cetatea antica Palmira, pentru prima data de cand au fost alungati de catre fortele regimului sirian, a indicat Observatorul Sirian al Drepturilor Omului (OSDO). "Combatantii care s-au infiltrat in oras au fost ucisi. Atacul a esuat. Cel putin cinci soldati ai regimului au murit in lupte", a precizat directorul OSDO, Rami Abdel Rahman.