Senatorul Bernie Sanders si-a anuntat oficial, marti, sprijinul pentru fosta sa rivala in alegerile primare democrate, Hillary Clinton, punand astfel capat unei competitii indelungate si acerbe, transmit Reuters, AFP si DPA, citate de Agerpres.

"Secretarul (de stat) Clinton a castigat procesul de nominalizare din Partidul Democrat", a declarat Sanders, cu ocazia unui miting electoral comun la Portsmouth, statul New Hampshire (nord-est), unde cei doi fosti rivali s-au afisat pentru prima data impreuna.

"Intentionez sa fac tot ceea ce pot pentru a ma asigura ca ea va fi urmatorul presedinte al Statelor Unite", a adaugat senatorul de Vermont.

Sanders a reamintit succesul neasteptat al campaniei sale, care a obtinut 22 de victorii din totalul celor 56 de consultari democrate si a promovat cauze progresiste, dar a precizat ca pe viitor se va concentra pe sustinerea lui Hillary Clinton.

"Viitorul va fi modelat in mai mare masura de ceea ce se va intampla pe 8 noiembrie in cabinele de vot din toata tara decat de orice alt eveniment din lume", a adaugat senatorul democrat.