O investigatie a politiei germane publicata de ziarul Suddeutsche Zeitung releva ca in noaptea de Anul Nou circa 1.200 de femei au fost agresate sexual in Germania, dintre care aproximativ 650 la Koln si 400 la Hamburg, fapte similare fiind semnalate si in alte orase, mai ales Dusseldorf si Stuttgart, scrie marti publicatia Le Monde, citeaza Agerpres.

Numarul agresorilor este estimat la circa 2.000, uneori mai multi barbati atacand o singura femeie. Pana in prezent politia germana a confirmat 642 de agresiuni sexuale si a identificat 47 de suspecti. In alte 239 de cazuri a existat o dubla infractiune, adica o agresiune sexuala si un furt, pentru acestea fiind identificati 73 de suspecti.

Investigatia politiei germane mai semnaleaza ca majoritatea suspectilor sunt originari din tarile Africii de Nord. Potrivit lui Holger Munch, seful politiei judiciare, "exista deci o legatura" intre aceste agresiuni si sosirea masiva a refugiatilor in anul 2015. In schimb, politia nu dispune de elemente care sa indice ca agresiunile ar fi fost premeditate.

Pe de alta parte, politia germana nu spera ca va putea identifica si alti suspecti, intrucat victimele nu reusesc sa-i identifice. Din acelasi motiv nici justitia nu a reusit sa solutioneze multe dosare legate de acele agresiuni sexuale, unii suspecti fiind eliberati dupa ce victimele nu au reusit sa confirme ca intr-adevar ei au fost.

Pana in prezent numai doi agresori au primit condamnari la inchisoare cu executare, un irakian tradat de o fotografie gasita pe telefonul sau mobil si un marocan pe care victima l-a recunoscut, cei doi primind un an si noua luni si respectiv un an si sapte luni de inchisoare. Au mai fost pronuntate noua condamnari pentru furturi si talharii.