Theresa May, actual ministru de Interne al Marii Britanii, va deveni miercuri noul premier al tarii. David Cameron, premierul in functie, a anuntat luni ca va demisiona. Cameron a anuntat, luni, intr-un comunicat remis dupa retragerea Andreei Leadsom (singurul contracandidat al Theresei May la sefia Partidului Conservator), ca va conduce maine ultima sedinta a cabinetului sau, iar Theresa May va deveni oficial premierul Marii Britanii miercuri dupa-amiaza, potrivit The Guardian.

Theresa MayFoto: Agerpres/EPA

Ora 19:50: Theresa May a fost confirmata in functia de presedinte al Partidului Conservator. (Reuters)

"Nu trebuie sa prelungim campania pentru alegerea noii conduceri. Consider ca Andrea Leadsom a luat decizia corecta. Este clar ca Theresa May are un sprijin covarsitor al Partidului Conservator in Parlament. Sunt incantat ca Theresa May va fi urmatorul prim ministru. Este puternica, competenta, este mai mult decat pregatita sa asigure conducerea tarii in urmatorii ani si va avea sprijinul meu deplin", afirma David Cameron, in comunicat.

"Aceste modificari nu trebuie sa duca la o perioada prelungita de tranzitie. Maine voi prezida ultima mea sedinta de cabinet. Miercuri, voi participa, in Camera Comunelor, la intrebarile adresate primului ministru. Dupa aceea, ma astept sa merg la Palat si sa imi prezint demisia, asa ca vom avea un nou prim ministru chiar miercuri seara", a mai precizat David Cameron.

David Cameron a anuntat ca urmeaza sa demisioneze din functia de premier al Marii Britanii inca de pe 24 iunie, cand au fost anuntate rezultatele referendumului din 23 iunie pentru iesirea din Uniunea Europeana.

52% dintre britanici au votat la referendum pentru Brexit, iar 48% pentru ramanerea tarii in Uniunea Europeana.

Theresa May a ramas, luni, singurul candidat la sefia Partidului Conservator din Marea Britanie dupa ce contracandidata sa Andreea Leadsom si-a anuntat retragerea. Retragerea lui Leadsom i-a deschis Theresei May calea pentru a-i urma lui David Cameron la conduerea Guvernului.

Andrea Leadsom si-a motivat retragerea aratand ca nu considera ca are suficient sprijin pentru a conduce "un guvern stabil si puternic".

Leadsom, ministru al Energiei in prezent, a mai afirmat ca Theresa May este "pozitionata ideal" pentru a implementa Brexitul si i-a urat mult succes.