Hamza Ben Laden, fiul defunctului lider al retelei Al-Qaida, Osama Ben Laden, a amenintat cu razbunarea impotriva Statelor Unite ale Americii pentru asasinarea tatalui sau, conform unui mesaj audio postat pe internet, transmite duminica Reuters.

Intr-un mesaj de 21 de minute, intitulat "Toti suntem Osama", Hamza Ben Laden promite sa continue lupta Al-Qaida impotriva Statelor Unite si a aliatilor lor, indica SITE Intelligence Group, potrivit Agerpres.

"Vom continua sa va lovim si sa va vizam in tara voastra si in strainatate ca raspuns la opresiunea fata de popoarele din Palestina, Afganistan, Siria, Irak, Yemen, Somalia si restul pamanturilor musulmane care nu au supravietuit opresiunii voastre", sustine Hamza.

"Cat despre razbunarea natiunii islamice pentru seicul Osama (...), nu este o razbunare pentru Osama in persoana, ci pentru cei care au aparat islamul", adauga Hamza Ben Laden.

La inceputul lunii mai s-au implinit cinci ani de la moartea lui Osama Ben Laden intr-o operatiune a fortelor speciale americane asupra resedintei din Abbottabad, Pakistan, a liderului retelei Al-Qaida.

Documente gasite in ascunzatoarea lui Ben Laden si publicate de SUA anul trecut indicau faptul ca ajutoarele liderului retelei incercau sa-l reuneasca pe acesta cu Hamza, care se afla in arest la domiciliu in Iran.

Hamza, acum in varsta de aproximativ 25 de ani, s-a aflat impreuna cu tatal sau in Afganistan inaintea atacurilor de la 11 septembrie 2001 si a petrecut un timp cu acesta in Pakistan dupa ce invadarea tarii de catre o coalitie condusa de SUA a impins o mare parte din conducerea retelei in tara vecina, potrivit Brookings Institution.

Hamza Ben Laden a fost prezentat de noul lider al Al-Qaida, Ayman al-Zawahiri, intr-un mesaj audio anul trecut.

"Hamza ofera o fata noua pentru Al-Qaida, una care are legatura directa cu fondatorul ei. El este un inamic convingator si periculos", a explicat Bruce Riedel, de la Brookings Institution.