Liderii europeni trebuie sa actioneze rapid pentru a demonstra ca UE ramane un organism capabil sa faca fata provocarilor globalizarii si dupa decizia Marii Britanii de a parasi blocul comunitar, a afirmat ministrul german de Finante, Wolfgang Schauble, potrivit Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Intr-un interviu acordat cotidianului Augsburger Allgemeine, Schauble a declarat ca Uniunea Europeana ramane raspunsul corect.

"Dar trebuie sa actionam rapid pentru a preintampina aparitia unei conflagratii in urma Brexitului", a mai spus oficialul german.

"Europa trebuie sa-si dovedeasca rapid valoarea, solutionand chestiuni urgente", cum ar fi criza imigrantilor si somajul in randul tinerilor din sudul Europei, a adaugat acesta.

De asemenea, ministrul a reiterat ingrijorarea sa cu privire la efectele ratelor scazute ale dobanzii in zona euro si in alte tari industrializate.

"Politicienii trebuie sa actioneze pentru a usura calea spre o crestere mai mare prin crearea unor conditii atractive pentru investitii private si reforme structurale", a mai afirmat politicianul german.