Doi piloti de elicopter rusi au fost ucisi, vineri, in apropiere de Palmyra, in centrul Siriei, cand elicopterul sirian cu care zburau a fost doborat, a anuntat sambata Ministerul rus al Apararii, citat de AFP.

Aceste decese ridica la 12 numarul oficial al militarilor rusi care si-au pierdut viata in conflictul din Siria de cand Rusia a inceput bombardamentele, in luna septembrie a anului trecut, pentru a-l sustine pe aliatul sau Bashar al-Assad.

"Pe 8 iulie, pilotii-instructori Riafagat Khabibulin si Yevgeni Dolgin efectuau o misiune pe un elicopter sirian Mi-25 inarmat. In acelasi timp, la est de Palmyra, combatantii organizatiei Stat Islamic au lansat o ofensiva", a anuntat Ministerul rus al Apararii intr-un comunicat, citat de agentiile de presa ruse.

"Dupa ce si-a epuizat munitia si aflat pe drumul de intoarcere, elicopterul a fost prins sub focul teroristilor si s-a prabusit pe teritoriul controlat de Siria. Echipajul a murit", se precizeaza in comunicat.

Si in luna iunie Ministerul rus al Apararii a anuntat moartea a doi soldati rusi in decurs de cateva zile. Unul a fost ucis de explozia unei masini capcana in timp ce asigura protectia unui convoi umanitar in regiunea Homs (centru), iar celalalt, ranit in apropiere de Alep (nord), a decedat intr-un spital militar din Moscova.

Dupa mai multe luni de lovituri aeriene, Vladimir Putin a anuntat in martie retragerea in mare parte a contingentului militar rus din Siria, insa acesta continua sa efectueze lovituri asupra "tintelor teroriste" si in sprijinul fortelor lui Bashar al-Assad.