Konstantin Kosaciov, presedintele Comisiei pentru afaceri internationale din Consiliul Federatiei (camera superioara a Parlamentului rus, Senatul) a calificat summitul NATO desfasurat la Varsovia drept "un summit al inselaciunii", intrucat, in opinia sa, cea mai rasunatoare decizie a reuniunii a fost luata pe baza unor declaratii false despre "amenintarea rusa", au relatat agentia de presa TASS si publicatia Vzgliad, citate de Agerpres.

Este putin probabil ca "singura decizie rasunatoare a summitului NATO privind amplasarea a patru batalioane in Polonia si tarile baltice" sa schimbe ceva in mod radical in relatiile Rusiei cu Alianta, a reactionat oficialul rus.

"Este la fel cum ai construi un baraj intr-un pustiu: protectie impotriva unui pericol care nu exista", sustine Kosaciov, una din personalitatile marcante ale partidului Rusia Unita, aflat la putere in Federatia Rusa.

"Ne temem nu de soldati, ci de politicienii care - stiind foarte bine ca nu exista nicio amenintare din partea Rusiei - inseala milioane de oameni. Summit-ul de la Varsovia este un summit al inselaciunii", a mai afirmat el, intr-o postare pe Facebook.

Prin deciziile pe care le-a luat vineri, in prima zi a summitului de la Varsovia, NATO "a cimentat al doilea zid, dupa cel al Berlinului, in Europa", deoarece "toate deciziile vin din logica de confruntare din timpul razboiului rece: vom fi in siguranta pentru ca suntem mai puternici", a mai sustinut politicianul rus.